Eduskuntavaalit 2023 – Lähtisinkö eduskuntavaaliehdokkaaksi?

Eduskuntavaalit 2023 lähestyvät huimaa vauhtia. Tiesitkö, että Suomen 39. eduskuntavaalit tullaan järjestämään keväällä 2023, eli tarkalleen sanoen sunnuntaina 2. huhtikuuta. Suomen tulevissa eduskuntavaaleissa jokainen Suomen kansalainen, joka on viimeistään vaalipäivänä 18-vuotias asuinpaikasta riippumatta saa äänestää Suomen eduskuntavaaleissa. Joko sinulla on oma ehdokas valittuna vai oletko kenties itse ehdolla vaaleissa tulevaksi kansanedustajaksi?

Äänestäminen eduskuntavaaleissa kannattaa, sillä näin voit äänestää juuri sellaisen henkilön/ehdokkaan puolesta, joka puolustaa juuri sinun arvojasi ja tavoitteitasi eduskunnassa. Vaaleilla valitut kansanedustajat ja ministerit tulevat hoitamaan suomalaisten yhteisiä asioita, joten ei ole aivan samantekevää, kuka näitä tärkeitä asioita kotimaassa ja ulkomailla Suomen edustajana hoitaa.

Ehdokkaan vaalirahoitus – mistä kaikesta se tulee koostumaan?

Haluaisitko lähteä ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa, mutta sinulla ei ole valmista/luvattua rahoitusta miltään tukijataholta? Haluaisitko käyttää omia säästöjäsi tai ottaa tärkeään tarkoitukseen edullista vakuudetonta lainaa? Yksi hyvä vaihtoehto on maksuton, turvallinen ja nopea Rahoitu.fi palvelu.

Rahoitu.fi -palvelu kilpailuttaa hakijan tarvitseman lainan tunnetuilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla aina 500 eurosta 60.000 euroon asti. Hakija saa useita lainatarjouksia ja valitsee parhaan takaisinmaksuaikatauluineen ja ehtoineen. Jos sinulla on palava halu hoitaa suomalaisten yhteisiä asioita, mutta tarvitset julkisuutta ja näkyvän vaalikampanjan, vakuudeton laina voisi olla yksi hyvä vaihtoehto.

Muistathan, että vaalirahoituksen avulla katetaan ne ehdokkaan vaalirahoitukseen liittyvät kulut, jotka aiheutuvat kuusi kuukautta ennen vaalipäivää ja kaksi viikkoa vaalipäivän jälkeen. Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta ja siihen kuuluvista säännöksistä löytyy kätevästi verkosta. Tutustu siis huolella ajan kanssa Rahoitu.fi-palveluun ja hae lainaa hyvissä ajoin ennen niitä eduskuntavaaleja, joissa olet ehdokkaana. Toimiva rahoitus on tärkeä osa ehdokkuutta.

Kuinka pääsen ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin?

Aivan ensimmäiseksi sinulla pitää olla halua, tietoa ja taitoa hoitaa kansalaisten yhteisiä asioita eduskunnassa. Ehdokkaaksi voit alkaa joko valitsijayhdistyksen ehdokkaana tai jonkin puolueen ehdokkaana.

  • Puolueessa

Käytännön tasolla, ota yhteyttä haluamaasi puolueeseen, jolloin puolue tulee asettamaan sinut ehdokkaaksi omassa aikataulussaan. Ehdokashakemuksesi tekemisestä vastaa puolueen vaaliasiamies.

  • Valitsijamiesyhdistyksen kautta

Vaaliasiamies toimittaa valitsijayhdistykseen kuuluvan ehdokkaan ehdokashakemuksen eduskuntavaaleissa alueen vaalipiirilautakunnalle,

Ehdokashakemus tehdään käyttämällä oikeusministeriön vahvistamaa kaavan mukaista ehdokasasettelulomaketta. Ja sitten vain lopuksi, paljon onnea vaaleihin!

pursuitx-child