Vaalikampanjan rahoitus

Eduskuntavaalit ovat jälleen tulossa ja jokainen ehdokkaaksi pyrkivä on joutunut pohtimaan rahoitusta. Kaikki eivät välttämättä saa vaalirahaa tai muita sponsoreita. Yksi keino on myydä omia kannatustuotteita. Ne voivat monesti tuottaa mukavan summan. Toisaalta myös laina on yksi keino rahoittaa vaalikampanja. Esimerkiksi Kredita on tunnettu lainanantaja, jolta voi hakea suuriakin summia lainaa.

Paljonko vaalikampanja maksaa?

Vaalikampanjan hinta vaihtelee todella paljon ehdokkaasta riippuen. Monet jo ennestään eduskunnassa olleet käyttävät suuria summia, sillä heillä on tukijoita ja sitä kautta omaa rahaa ei tarvitse käyttää niin paljoa. Toisaalta vaalikampanjan voi laittaa pystyyn jo pienellä summalla, kuten monet uudet ehdokkaat tekevätkin. Mitään tiettyä summaa lompakosta ei siis tarvitse löytyä.

Suomessa

pursuitx-child