Konservatiiviset uutiset

Konservatiiviset uutiset on Oikean Median ja TV7:n yhdessä tuottama viikoittainen uutislähetys, jota voi katsoa niin televisiosta kuin kanavan nettisivuiltakin. Ohjelma kestää vartin ja se käsittelee noin 4-5 eri aihetta viikon tapahtumien mukaan. Uutisia juontaa Rami Ojares.

Katselukerrat

Uutislähetyksillä on keskimäärin hieman alle 1500 katselukertaa eli ne tavoittavat hyvin pienen osan ihmisiä. Facebookissa lähetyksellä on noin 500 tykkääjää. On vaikea arvioida, paljonko Konservatiiviset uutiset tavoittaa väkeä nimenomaan Oikean Median kautta, jolla on oman ilmoituksensa mukaan 45 000 viikoittaista lukijaa.

Ulkoasu

Päälle päin Konservatiiviset uutiset vaikuttaa samalta kuin mikä tahansa muukin pienempi uutislähetys. Studiossa on yksi iso screen ja juontaja istuu pyöreän pöydän ääressä lukemassa uutiset. Ojares on siististi pukeutunut ja puhuu normaalia uutisankkuria hitaammin ja selkeämmin – melkein kuin selkouutisissa.

Sisältö

Konservatiiviset uutiset tunnistaa vaihtoehtomediaksi siitä, että ensinnäkin uutisten sijaan lähetys tuo esiin konservatiivisia mielipiteitä, jotka koskevat jotain ajankohtaista tapahtumaa. Aiheet ovat myös itseään toistavia: sateenkaariväen vastustus, konservatiiveihin ja kristittyihin kohdistuvat vainot sekä antisemitismi. Kielellinen esitystapa on hillittyä, muttei puolueetonta: ideologiaansa painottaakseen perinteisistä yhdysvaltalaismedioista käytetään nimitystä “liberaali media”.

Mielipiteen muokkaajana Konservatiiviset uutiset pyrkii nostamaan esille perussuomalaisten ja vastaavien oikeistokonservatiivisten tahojen mielipiteitä lähetyksissään. Aiheiden valinta on tarkkaan harkittua eikä niinkään palvele uutisten toimittamisen periaatteita, vaan pyrkii nimenomaan tuomaan itselleen sopivia näkemyksiä esille.

pursuitx-child